Homologous series and characteristics of homologous series

Homologous series and characteristics of homologous series

panjelasan;

Series of organic compounds which have a same functional group, similar structural feature but differ from each other by an integer number of CH2 (methylene group) is called “Homologous series”. The number of homologous series differs by molecular mass 14.

Characteristics of Homologous series:

 

    1. Kabéh nomer ti séri homolog boga struktur nu sarupa.
    2. Pasipatan fisik robah runtuyan homolog progressively leuwih ti atanapi kirang ti kalayan jumlah atom karbon.
    3. Anggota ti séri homolog anu digambarkeun ku umum Rumus sarua CnH2n + 2 pikeun alkana nu, CnH2n pikeun alkéna jeung CnH2n-2 pikeun alkuna.
    4. Rumus bédana molekular antara sagala dua anggota padeukeut nyaeta CH2.
    5. Bedana beurat molekul antara sagala dua anggota saterusna anu 14.
    6. Rupa-rupa anggota ti séri homolog gaduh padika umum sami tina conto preparation.for sadaya alkana bisa disiapkeun ku ngurangan alkil halida.
    7. Rupa-rupa anggota homolog runtuyan acara graduations biasa di sipat fisik tur mibanda sipat kimia nu sami.
  1. Ngaran sahiji anggota runtuyan homolog boh ditungtungan ku ahiran nu sami atanapi mimitian ku awalan sarua.

runtuyan homolog of Alkana, alkéna, sarta Alkuna

runtuyan homolog mangrupakeun grup sanyawa kalawan Rumus umum sarua, didaptarkeun dina raraga ngaronjatkeun dina ukuran, éta ranté hidrokarbon nu diwangun ku béda dina struktur, unggal struktur béda ngan ku CH2 di unggal Unit. Aranjeunna mibanda sipat kimia nu sarupa.

dina umumna, aya tilu seri Homologues nu bisa dibahas salajengna ...

SALAKU CONTO:
alkana: CnH2n + 1
alkéna: CnH2n
alkuna: CnH2n-2
alkohol: CnH2n + 1 OH
éter: CnH2nO

alkana

Runtuyan homolog kahiji nyaeta Alkana, eta ngandung ane di ahir nami unggal anggota alkana. Rumus umum nyaeta sarta kimia teu leyur dina cai.

  • CH3-OH, CH3-CH2-OH, C3H7-OH.
    • CH3-COOH, CH3-CH2-COOH, C3H7
  • CH3-O-CH3, C2H5-O-CH3, C3H7-O-CH3

Ngaran anggota Alkana nyaéta kieu:

  • métana
  • étana
  • propana
  • Butane
  • Pentane
  • Hexane

alkéna

Alkéna mangrupakeun runtuyan homolog kadua teras nami sahiji anggota kulawarga alkéna mungkas nepi ka hiji.
Alkéna mangrupakeun teuing réaktif batan kulawarga Alkana sabab alkéna boga ganda beungkeut karbon ka Karbon. Rumus umum na.

Ngaran-ngaran anggota alkéna mangrupakeun sakumaha nurutan:

 

  • éténa
  • propéna
  • Butene
  • Pentene
  • Hexene

Homologous series

rumus umum

Repeating unit

gugus fungsi(s)

Ranté lempengCnH2n + 2 (n ≥ 1)H3C- … -CH3
Lempeng2 (n ≥ 1)-CF2--CF3
ranté alkilCnH2n + 1 (n ≥ 1)-CH2-H3C-
Ranté lempeng 1-alkénaCnH2n (n ≥ 2)-CH2-H2C = C- … -CH3
CycloalkanesCnH2n (n ≥ 2)-CH2-
Ranté 1-AlkunaCnH2n - 2 (n ≥ 2)-CH2-HC≡C- … -CH3
poliC2nH2nCH = CH-H3C-
alkohol primér lempengCnH2n + 1OH-CH2-H3C- … -OH
asam primér ranté lempengCnH2n +3 (n ≥ 0)-CH2-H3C-
azanes lempengNnHn + 2 (n ≥ 1)-NH-H2N- … -NH2

 

Alkuna

Alkuna mangrupakeun runtuyan homolog katilu jeung ngaran tina anggota Alkuna kulawarga ends up kalawan 'yne'. Ieu ngandung karbon rangkep tilu ka beungkeutan Karbon sarta éta Rumus umum.

Ngaran anggota kulawarga Alkuna téh salaku nurutan:

  • Ethyne
  • Propyne
  • Butyne
  • Pentyne
  • Hexyne.

Miharep anjeun kawas artikel ieu, lamun tuh pastikeun Anjeun masihan eta up a jempol sarta comment alus handap handap.

24 Responses

  1. Brino February 14, 2018 / 2:16 Kami

    I passed my exam by this post very much good.
    Thanks you Mujeer.

    • mujeer February 14, 2018 / 8:16 Kami

      You’re welcome

  2. Nivro February 14, 2018 / 2:17 Kami

    I can’t believe that very nice.

    • mujeer February 14, 2018 / 8:15 Kami

      hatur nuhun

  3. Nubii February 14, 2018 / 2:18 Kami

    Very likely.

    • mujeer February 14, 2018 / 8:15 Kami

      hatur nuhun

  4. Shamein February 14, 2018 / 2:18 Kami

    Thanks you very much.

    • Nimra February 20, 2018 / 6:25 pm

      I also say.

  5. Kainat February 14, 2018 / 2:20 Kami

    Very nice Mujeer.

    • mujeer February 14, 2018 / 8:15 Kami

      hatur nuhun

Leave a Reply

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *