seri homologe dhe karakteristikat e serisë homologe


seri homologe dhe karakteristikat e serisë homologe

përcaktim;
Seri e komponimeve organike të cilat kanë të njëjtin grup funksional, tipar të ngjashme strukturore por ndryshojnë nga njëri-tjetri nga numri integer nga CH2(grup metilen) është quajtur "seri homolog". Numri i serisë homologe ndryshon me masë molekulare 14.
Karakteristikat e serisë homologe:
1. Të gjithë numrat e serisë homologe të ketë struktura të ngjashme.
2. vetitë fizike të ndryshimit homolog seri progresive shume se, ose më pak se me numrin e atomeve të karbonit.
3. Anëtarët e serisë homologe janë të përfaqësuar nga formula e përgjithshme njëjtën CnH2n + 2 për alkane ,CnH2n për alkalen dhe CnH2n-2 për alkyne.
4. Dallimi molekulare formula në mes çdo dy anëtarë të njëpasnjëshme është CH2.
5. Dallimet peshë molekulare midis dy anëtarëve të njëpasnjëshme është 14.
6. Anëtarët e ndryshme të serisë homologe kanë metodë të njëjtë të përgjithshme të shembull preparation.for gjitha alkane mund të përgatiten nga reduktimin e alkil halide.
7. Anëtarët e ndryshme të tregojnë homolog seri graduations rregullta në vetitë fizike dhe kanë të njëjtat veti kimike.
8. Emri i anëtarit të një serie homologe të përfundojnë me të njëjtën prapashtesë ose të fillojnë me të njëjtin prefiks.

Shpresoj se ju pëlqen ky artikull, në qoftë se ju e bëri sigurohuni që ju të jepni atë një thumbs up dhe një koment të mirë poshtë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

CommentLuv distinktiv