Evropa dhe lufta e tretë botërore (1953-1968) | Erupean

Europe and the third world war 1953_1968 By 1953 forcat e nacionalizmit, e cila kishte përshpejtuar zhdukjen e perandorive të mëdha europiane në Azi, janë përhapur në pjesë të tjera të botës pazhvilluar. Revolucioni në Egjipt ishte prelud për nxitje të një forme më militante dhe më revolucionare të nacionalizmit në të gjithë vendet arabe. Në Afrikë too, si në veri dhe në jug të Sahara, nationalist leaders were emerging who were determined to establish the political independence Lexo më shumë [...]