seri Homologous lan ciri saka seri homologous

seri Homologous lan ciri saka seri homologous

Definition;

Series of organic compounds which have a same functional group, similar structural feature but differ from each other by an integer number of CH2 (methylene group) is called “Homologous series”. The number of homologous series differs by molecular mass 14.

Characteristics of Homologous series:

 

    1. Kabeh nomer saka seri homologous duwe struktur.
    2. fisik saka owah-owahan seri homologous saya luwih saka utawa kurang saka karo nomer atom karbon.
    3. Anggota saka seri homologous sing dituduhake dening rumus umum padha CnH2n + 2 kanggo alkana ing, CnH2n kanggo alkena lan CnH2n-2 kanggo alkyne.
    4. Rumus prabédan tarik molekular antarané loro anggota consecutive punika CH2.
    5. Beda bobot molekul antara loro anggota sukses sing 14.
    6. Ing macem-macem anggota saka seri homologous duwe cara umum padha tuladha preparation.for kabeh alkanes bisa disiapake dening abang saka alkyl halide.
    7. Ing macem-macem anggota saka homologous seri gambar graduations biasa ing fisik lan duwe sifat kimia padha.
  1. Jeneng anggota saka seri homologous salah siji mungkasi karo seselan padha utawa miwiti karo ater-ater padha.

seri Homologous saka Alkana, Alkenes, lan Alkynes

seri Homologous iku klompok senyawa karo rumus umum padha, kadhaptar supaya nambah ing ukuran, iku chain hidrokarbon karo bedo ing struktur, saben struktur bedo mung dening CH2 ing saben unit. Padha duwe energi.

Umumé, ana telung seri Homologues kang bisa rembugan luwih ...

TULADHANE:
alkana: CnH2n + 1
alkena: CnH2n
ALKYNE: CnH2n-2
alkohol: CnH2n + 1 OH
ETHERS: CnH2nO

Alkana

Seri Homologous kapisan Alkana, ngandhut ane ing mburi jeneng saben anggota saka alkana. rumus umum lan kimia iku ora larut ing banyu.

  • CH3-OH, CH3-CH2-OH, C3H7-OH.
    • CH3-COOH, CH3-CH2-COOH, C3H7
  • CH3-O-CH3, C2H5-O-CH3, C3H7-O-CH3

Jeneng-jeneng saka anggota Alkana minangka nderek:

  • Methane
  • etana
  • propane
  • butane
  • Pentane
  • Heksana

Alkenes

Alkenes sing seri Homologous kapindho lan jeneng saka anggota kulawarga Alkenes mungkasi munggah karo salah siji.
Alkenes sing akeh ora reaktif tinimbang kulawarga Alkana amarga Alkenes wis pindho jaminan Carbon kanggo Carbon. rumus umum.

Jeneng-jeneng saka anggota Alkenes minangka Kaca:

 

  • Ethene
  • Propene
  • Butene
  • Pentene
  • Hexene

Homologous series

rumus umum

mbaleni unit

gugus fungsional(s)

Terus-chainCnH2n + 2 (n ≥ 1)H3C- … -CH3
Lurus2 (n ≥ 1)-CF2--CF3
chain alkylCnH2n + 1 (n ≥ 1)-CH2-H3C-
Terus-chain 1-alkenesCnH2n (n ≥ 2)-CH2-H2C = C- … -CH3
CycloalkanesCnH2n (n ≥ 2)-CH2-
Chain 1-alkynesCnH2n - 2 (n ≥ 2)-CH2-HC≡C- … -CH3
akehC2nH2nCH = CH-H3C-
alcohols utami LurusCnH2n + 1OH-CH2-H3C- … OH
asam utami Lurus-chainCnH2n +3 (n ≥ 0)-CH2-H3C-
azanes LurusNnHn + 2 (n ≥ 1)-NH-H2n- … -NH2

 

Alkynes

Alkynes sing seri Homologous katelu lan jeneng saka anggota alkynes kulawarga ends karo 'yne'. Isine Carbon telung kanggo iketan karbon lan iku rumus umum.

Jeneng-jeneng saka anggota kulawarga Alkynes minangka Kaca:

  • Ethyne
  • Propyne
  • Butyne
  • Pentyne
  • Hexyne.

Mugi sampeyan kaya artikel iki, yen durung nggawe manawa sampeyan menehi munggah jempol lan komentar apik mudhun.

24 Responses

  1. Brino Februari 14, 2018 / 2:16 iki

    I passed my exam by this post very much good.
    Thanks you Mujeer.

    • mujeer Februari 14, 2018 / 8:16 iki

      You’re welcome

  2. Nivro Februari 14, 2018 / 2:17 iki

    I can’t believe that very nice.

  3. Nubii Februari 14, 2018 / 2:18 iki

    Very likely.

  4. Shamein Februari 14, 2018 / 2:18 iki

    Thanks you very much.

    • Nimra Februari 20, 2018 / 6:25 pm

      I also say.

  5. Kainat Februari 14, 2018 / 2:20 iki

    Very nice Mujeer.

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *