Eropah lan katelu perang donya (1953-1968) | Erupean

Europe and the third world war 1953_1968 By 1953 pasukan nasionalisme, kang speeded ngilang saka kerajaan Eropa ing Asia, padha nyebar kanggo bagéan saka donya katilar. Revolusi ing Mesir ana ing Prakata menyang aduk saka wangun liyane militant lan liyane revolusioner nasionalisme saindhenging bangsa Arab. Ing Afrika banget, loro lor lan kidul saka Sahara, nationalist leaders were emerging who were determined to establish the political independence Waca liyane [...]