Good Sumber asam folat | asam folat | Folat asam kakurangan


asam folat

Disebut oge folat atawa folacin, asam folat mangrupa salah sahiji vitamin B-kompléks. asam folat teu bisa B dijieun ku awak jeung mush, Ku kituna, come from food or supplements. The daily requirements of folic acid for both healthy men and women is 200 micrograms (200 mg). Tapi, kudu naek saméméh jeung kakandungan, lamun breastfeeding jeung di urang leuwih ngeunaan 50 taun.

asam folat muterkeun hiji peran penting dina nyieun DNA * zat nu nyusun gén urang) jeung RNA (zat diperlukeun pikeun nyieun protéin), in normal growth and development, jeung dina produksi sél anyar. Karya jeung vitamin B12 pikeun ngabentuk hémoglobin pikeun sél getih beureum sarta mantuan ngarobah asam amino, Homosistéin ka methionine.

A good supply of folic acid prior to and in early pregnancy reduces the risk of the baby developing a neural tube defect such as spina bifida. Upami Anjeun keur pamikiran ngabogaan orok atawa aya di trimester kahiji kakandungan a, Anjeun kudu nyokot suplement tina 400 mg (0.4 mg) asam folat unggal poé.

Folat asam kakurangan

A kakurangan asam folat geus ilahar ayeuna saprak loba jelema meakeun diets luhur di lemak jeung pangan olahan jeung dahar kurang ti poean nu disarankeun lima servings bungbuahan sarta sayuran. A asam folat kakurangan lumangsung dina jalma kalawan karusuhan peujit saperti panyakit Crohn sacara, nu teu bisa nyerep ieu jeung vitamin séjén. Folic acid kakurangan di urang leuwih kolot bisa jadi hasil tina diet goréng jeung sepuh normal. Salaku tambahan, jalma kolot ngahasilkeun kurang asam burih diperlukeun pikeun nyerna asam folat. pangobatan jeung alkohol tangtu bisa mangaruhan kamampuh awak pikeun nyokot nepi asam folat. Kurangna asam folat ngabalukarkeun anémia megaloblastic jeung gejala kawas kacapean, shortness tina napas dina exertion hampang jeung kulit bulak. gejala séjén bisa di antarana diare, leungitna beurat, nyeri, sungut, jeung heartburn. A kakurangan asam folat oge ngakibatkeun tingkat diangkat tina homosistéin asam amino, nu bisa ngakibatkeun kasakit cardiovascular.

Sumber hade asam folat

asam folat kapanggih alami dina sagala pangan ieu, nu ngandung sahanteuna 30 mg asam folat per 85-200 g.

  • Jagong amis

  • Asparagus

  • sprouts Brussel

  • Kol

  • Kembang engkol

  • sayuran héjo seger

  • kacang

  • Bayem

  • jeruk

  • ati

  • kacang Blac

  • Chickpeas

  • Lentils

  • kacang Pinto

  • kacang ginjal

Miharep anjeun kawas artikel ieu, lamun tuh pastikeun Anjeun masihan eta up a jempol sarta comment alus handap handap.

Leave a Reply

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *

CommentLuv badge