20 Tips ka héd Awak Fat pikeun Kaséhatan Good | lemak & minyak & tipe | gajih & kasehatan

Kumaha Fat Low dina awak urang.

A zat anu diwangun ku hiji atawa leuwih lemak asam. Fat nyaéta bentuk utama nu énergi disimpen ku awak. A lapisan lemak, katelah jaringan adiposa, perenahna langsung di handapeun kulit jumlah kaleuwihan lemak nu disimpen dina kulit di obesitas.

nasibna geus teu bisa dirobah

ngabalukarkeun, atawa tungtung di maot.

kacapean

Tiredness.

Pad Fat

A koleksi localized jaringan lemak. hampang Fat anu normal kapanggih dina bagian awak anu perlu cushioning jeung panyalindungan, saperti balik eyeballs, kira-kira ginjal, balik tuur, hampang lemak abnormal bisa jadi tumor noncancerous atawa bisa ngamekarkeun dina karusuhan tangtu saperti lipodystrophy.

Lemak jeung minyak

Gizi nu nyadiakeun awak jeung bentuk paling kentel miboga énergi. Lemak nyaéta kelompok pangbadagna lipid wand aya sanyawaan nu ngandung ranté atom karbon jeung hidrogén jeung saeutik pisan oksigén. Kimiawi maranehna diwangun lolobana asam lemak digabungkeun jeung gliserol. Lemak biasana padet dina suhu kamar, bari minyak jeung cairan.

Olie Minyak mangrupa sumber beunghar mono lemak untreated anu kiwari dipikawanoh ngurangan résiko panyakit cardiovascular lamun bagian tina diet sehat.

rupa

Lemak jeung minyak dibagi jadi dua jumplukan utama – jenuh jeung teu jenuh gumantung kana proporsi atom hidrogén nu dikandungna. Lamun asam lemak ngandung mungkin kuantitas maksimum hidrogén, nu lemak nu jenuh. Lamun sababaraha loka di ranté karbon nu unoccupied ku hidrogén, maranehna lemak Monounsaturated teu jenuh anu lemak teu jenuh jeung ngan hiji loka anu bisa nyokot hiji atom hidrogén tambahan, lamun loba loka anu kosong, nu lemak nu polyunsaturated. lemak sato saperti jalma di daging jeung susu produk anu kalolobaan jenuh lemak sayur condong jadi teu jenuh.

Lemak jeung kaséhatan

Jumlah jeung tipe lemak dina diet geus implikasi penting pikeun kaséhatan. A diet ngandung jumlah badag lemak, lemak utamana jenuh, ieu numbu ka obesitas jeung risiko ngaronjat tina aterosklerosis jeung panyakit arteri koronér saterusna jeung stroke. gangguan serius sejenna nu berhubungan ka konsumsi kaleuwihan lemak antarana kangker tina buah dada, diabetes mellitus.

Ngagunakeun dina awak.

Sababaraha lemak dietary, utamana trigliserida aya sumber lemak foluble vitamin A,D,E

Jeung K sarta ogé tina acids.Triglycerides lemak ésénsial nu bentuk utama lemak disimpen dina awak, toko ieu meta salaku cadangan énérgi,, maranéhanana ogé nyadiakeun insulasi jeung lapisan pelindung pikeun organ hipu saperti jantung jeung ginjal. Fosfolipid nu lemak struktural kapanggih dina mémbran sél. Stérol saperti kolesterol kapanggih dina jaringan sato jeung tutuwuhan, maranehna boga rupa-rupa fungsi sarta penting pisan pikeun nyieun hormon atawa vitamin fosfolipid jeung stérol dijieun dina awak ti gizi disadiakeun dina dahareun.

FAT METABOLISM

lemak dietary nu kahiji emulsified ku uyah bili saméméh keur direcah ku lipase, a énzim pancreatic, aranjeunna diserep via sistim limfatik saméméh ngasupkeun aliran getih bisa dibabawa dina getih, nu lipid jadi wates ka protéin dina kaayaan maranéhanana anu katelah lipoproteins, aya opat kelas Lipoprotein, (HDLs), lipoproteins Desity.

(LDLs), jeung lipoproteins density pisan (VLDLs) LDLDs jeung VLDLs ngandung nu jumlahna ageung koléstérol nu maranéhanana mawa ngaliwatan aliran getih sarta deposit dina jaringan, maranehna nu sok disebut lemak salaku bad. HDLS Dipikawanoh salaku lemak alus, nyokot koléstérol jeung mawa eta deui ka ati pikeun processing jeung ékskrési. tingkat luhur LDLs nu patali jeung aterosklerosis, mana minangka HDLs boga pangaruh pelindung.

 

 

You May Also Like

About the Author: mujeer

WikiWon.com is a blog which aims to provide quality guidance to Bloggers, Webmasters, and Web Developers. It covers Free Web Development Resources, WordPress Tutorials, WordPress Plugins, WordPress How-to Guides, WordPress Page Speed Optimization, WordPress SEO, Android Tutorials, Android Applications and Much More. Within 6 months is about to hit 8000+ subscribers and still counting.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
error: Content is protected !!