Fatal Fatty Degjenerimi | Mëlçia fatal & Feedback Fatal me ushqim artificial

acidet organike, që përmban të karbonit, oksigjen, hidrogjeni era, të cilët janë përbërësit e yndyrna dhe vajra. Ka më shumë se 40 acide yndyrore gjenden në natyrë, Ata dallohen nga janë një nga numrat e tyre në përputhje të karbonit dhe hidrogjenit atomeve, Disa acide yndyrore nuk mund të sintetizohet nga trupi dhe qull me miell misri nga ofruar nga dietë, këto substanca, nganjëherë u kolektivisht acidet yndyrore esenciale, janë linoleik, Acidet linolenic dhe arachidonic, të thuash vetëm acid linoleik është me të vërtetë e domosdoshme, sepse trupi mund të bëjë dy të tjerë nga acidi linoleik marrë nga ushqimi…..

degjenerim yndyror

Një term i përgjithshëm që përshkruan akumulimin e yndyrës në qelizat e indeve të dëmtuara nga sëmundja,

Mëlçia fatal

Një gjendje në të cilën yndyrë akumuluar brenda qelizave të mëlçisë, Shkaku më i zakonshëm i mëlçisë fatale është konsumi i tepruar i alkoolit i cili, në qoftë se ka vazhduar përfundimisht çon në një cirozë. megjithatë, në qoftë se pirja e alkoolit ndalesave, yndyrë pastron nga të mëlçisë, mëlçisë Fatal mund të ndodhë edhe në bashkëpunim me trashje, diabeti mellitus, uria dhe në disa raste të sëmundjeve kronike.

në ethe

Ethshme ose në lidhje me ethe, konvulsione febrile, për shembull, occur mainly in young children with high main temperatures.

reagim

Një mekanizëm vetë-rregullimin që kontrollon proceset e caktuara të trupit, si hormonit dhe enzimë prodhimin, në qoftë se për shembull,, nivelet e një hormon janë shumë të larta, Prodhimi i çdo substancë që stimulon lirimin e hormonit të frenohet.

TRUPI YT: FEEDBACK MEKANIZMI

mekanizmat e reagimit të rregulluar sekrecion hormon për të ruajtur nivelet e sakta të substancave në gjak, për shembull, një rënie në nivelin e kalciumit në gjak stimulon rritjen e sekretimit të hormoneve parathyroid (PTH) i cili vepron në pjesë të ndryshme të trupit për të rritur nivelet e kalciumit. Kur kalciumi arrin nivelin normal. ul PTH sekretuese.

Prodhimi i hormoneve ( reagime negative) E kundërta Procesi rikthen ekuilibrin, nëse nivelet e hormonit të bëhet shumë i ulët, (Shih kutinë më sipër si dhe sistemi endokrin,

ushqim, artificial

Administrimi i ushqyesve të tjera se sa nga goja zakonisht me anë të një tub kaluar nëpër hundë në stomak apo zorrë e vogël. Nëse ushqyerit artificial afatgjatë është parashikuar një tub është futur direkt në stomak apo zorrë e sipërme e vogël gjatë kirurgjisë endoskopike. Kjo quhet ushqyerit Enteral. Nëse traktit gastrointestinal nuk funksionon, ushqyesve duhet të futet direkt në gjak. Ky lloj i të ushqyerit e njohur si të ushqyerit parenteral

TUBE USHQYERIT

Tube ushqyerit mund të jetë e nevojshme për njerëzit që kanë vështirësi gëlltitjes, ose çrregullime gastrointestinale, për shembull, kushteve që rezultojnë në malabsorption, ose çrregullim që ndikon në sistemin nervor ose veshkat. foshnjat e parakohshme shpesh kërkojnë të ushqyerit tub qoftë se reflekset e tyre gjiri janë të pazhvilluara, ashtu si pacientët kritike sëmurë për shkak të kërkesave të tyre në rritje ushqyese. përzierjet e ushqimit, ose përgatitjet e ushqyesve, janë dhënë me anë të një tubi që kaloi nëpër vrimë hunde e pacientit dhe poshtë në stomak ose duodenum, Ka dy metoda të ushqyerit, ushqyerit e vazhdueshme pikoj, dhe njëherësh ushqyerit (në të cilën të vendosur shumat e ushqyesve janë dhënë në intervale të rregullta gjatë gjithë ditës). Në të dy metodave, shkalla e dërgimit të ushqimit mund të kontrollohet nga një pompë.

You May Also Like

About the Author: mujeer

WikiWon.com is a blog which aims to provide quality guidance to Bloggers, Webmasters, and Web Developers. It covers Free Web Development Resources, WordPress Tutorials, WordPress Plugins, WordPress How-to Guides, WordPress Page Speed Optimization, WordPress SEO, Android Tutorials, Android Applications and Much More. Within 6 months is about to hit 8000+ subscribers and still counting.

25 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE