Feng Shui | Parimet kryesore | Opinion mjekësore | Konsultuar një mjek | Feng Shui

Feng Shui

Praktikuar në Kinë për më shumë se një mijë vjet, Feng Shui është arti i lashtë orientale e rregullimit të jetesës dhe të punës hapësirë ​​për të sjellë përfitime fizike dhe shpirtërore. Rrjedh nga e njëjta filozofi si akupunkturë dhe terapive të tjera tradicionale kineze, kërkon të harmonizojë rrjedhën e (energjia e jetës) brenda një dhomë apo ndërtesë për të përmirësuar shëndetin, lumturi, dhe prosperitetin e atyre që jetojnë ose punojnë atje. Feng Shui ka pasur një ndikim të madh në zhvillimin e qyteteve të tilla si Hong Kongu në Amerikën e Veriut në Mbretërinë e Bashkuar dhe Australasia

Fjalë për fjalë përkthehet si “erë” dhe “ujë” shmangur Shui (i theksuar” Fung Shui”) i ka rrënjët në besimin e lashtë kineze se forcat e mjedisit formësojnë fatin njerëzor. Sipas legjendës, një sundimtar kineze, FU Hsi, pa një breshkë del nga lumi Lo dhe e kuptuan se shënimi në guaskë e saj simbolizuar parimet universale. Ai e përdori këtë model për të hartuar tetë konfigurimin e forcave energjetike, i njohur si trigrams, e cila u bë baza e punës jashtëzakonisht me ndikim i shortarisë, I Ching (Libri i ndryshimeve). Konsiderohet si një orakull nga Shmangur mjeshtrave Shui në oborret perandorake, ajo është përdorur më vonë në të gjithë Kinës si një udhëzues për marrjen e vendimeve. Feng Shui ka mbijetuar shekujt dhe është marrë aq seriozisht në Lindjen e Largët që kompanitë perëndimore bazuar se janë të detyruar shpesh të pranojnë atë, kur dizajnimin zyra të reja. Ajo në këtë mënyrë, knowledge of the art is now spreading to the west.

Parimet kryesore

Duke u bazuar në të njëjtat parime si ato të mjekësisë tradicionale kineze, Feng Shui është referuar disa herë si “hapësira akupunkturë” Në të njëjtën mënyrë që një çekuilibër mes yin dhe yang në trup besohet të prishin shëndetin, tha që të ketë një efekt negativ në të gjitha aspektet e jetës, nga marrëdhëniet me çështjet financiare.

Peisazhet, ndërtesë, dhoma edhe majat e tabelave janë thënë të ketë rrjedhën e tyre të jetës qi apo energjisë, dhe Shmangur Shui inkurajon bllokuar ose varfëruar qi një hartë tetëkëndësh, njohur ka ba-çamçakëz, may be superimposed onto the ground plan of a building or room. If one section of the bar gun is missing, ose probleme të rregulluar keq priten në fushën përkatëse të banorëve, jeta. Konceptet kineze e trigrams dhe (pesë elementet) tokë, zjarr, ujë, dru, dhe metali janë gjithashtu faktorë kyç në qëndroj Shui, në varësi të shkollës të qëndroj Shui të cilit i përket mjeku, secili element mund të shoqërohet me një pikë busull, ngjyrë, sezon, dhe numri. Marrëdhënia në mes të elementeve përdoret për të vlerësuar Feng Shui në shtëpi ose vendin e punës dhe për të krijuar një gjendje të harmonisë. banorët, datat e lindjes shpesh marrin në konsideratë që nga këto edhe mund të kategorizohen në bazë të pesë elementeve. Some practitioners also use a map of five symbolic animals to analyze a space.

Në perëndim, “hapësira pastrimin” teknika mund të përdoret përveç, ose në vend të qëndroj Shui. Ritualet ceremoniale janë tërhequr nga amerikan amtare, ZULU, maori, dhe kulturat Balinese, përfshirë bell-kumbues, temjan, përvëlues, incantations are crystals, janë përdorur për të pastruar, dhe ndërtimin e betonit.

Dëshmi dhe hulumtim

Nuk ka studime janë kryer në Perëndim në Feng Shui, dhe hulumtim në terapi lidhur, të tilla si akupunkturë, ka dështuar për të provuar ekzistencën e qi.

Opinion mjekësore

Shmangur Shui shtrihet jashtë kufijve të ekspertizës mjekësore perëndimore dhe duket shumë larg nga qasja konvencionale ndaj sëmundjes dhe trajtimi. megjithatë, doctors acknowledge that social and psychological effects of health and disorder may merit some consideration.

Konsultuar një mjek

A Fend Shui consultation usually involves a visit to your home or workplace by a practitioner. Gjatësia e vizitës varet nga madhësia e ndërtesës, por në përgjithësi është 1-2 orë. Gjatë seancës, mjeku do të ju pyes në lidhje me çdo fushat në jetën tuaj ose të biznesit që ju mendoni që jeni në nevojë për vëmendje, dhe gjithashtu mund të kërkoni për datat e lindjes së të gjithë Te anëtari Ekonomi shtëpiake ose anëtarët kryesorë të stafit në vendin tuaj të punës.

You May Also Like

About the Author: mujeer

WikiWon.com is a blog which aims to provide quality guidance to Bloggers, Webmasters, and Web Developers. It covers Free Web Development Resources, WordPress Tutorials, WordPress Plugins, WordPress How-to Guides, WordPress Page Speed Optimization, WordPress SEO, Android Tutorials, Android Applications and Much More. Within 6 months is about to hit 8000+ subscribers and still counting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE