Faktet Kultura Fshatare, informacion | Pedestrianization i Francës gjatë Revolucionit francez ulture

Kushtet e shoqërisë franceze para revolucionit.

fshatarësia. Në kohën e revolucionit në të fshatarësisë numëruar rreth 23,000,000 në një popullsi të përgjithshme prej 25,000,000. Në disa Rrethit të Francës së fshatarësia ishin ende skllav në kuptimin e ngushtë të botës, qeniet blihen dhe shiten me tokën kur ajo ndryshoi duart. Këto bujkrobërit numëruar rreth seksionin 1,000,000.Another e fshatarësisë ishin “yer meta” qiramarrësit që ndanë dy fitimet dhe humbjet e kultivimit me pronarët e tyre. Të tjerë pronësi arna të vogla të tokës nga e cila ata braktiset vërtetë një jetesë shumë të zhveshur.
Por pjesa më e madhe e fshatarësisë mbajtur vendin nga fisnikëria dhe të paguar forma të ndryshme të qirasë për të.

Kisha në Revolucionin Francez

Kisha katolike është kisha e Francës themeluar. forma të ndryshme të besimit protestant ekzistuar në Francë, por nuk ishin të njohur nga Law.The vetëm adhurimi publik e lejuar ishte ajo e kishës katolike, ndërsa arsimi ishte kryesisht në duart e klerit ose nën mbikëqyrjen e tyre. Ky monopol e fetare, Fuqia ishte objekt i sulmeve të dhunshme nga shumë shkrimtarë të mëdhenj francezë, mes të cilëve më të shquar ishte Voltaire, i cili kërkoi të plotë fetare toleration.within vetë kishës ka pasur pabarazi të mëdha të të ardhurave kaq të madhe, me të vërtetë, që plotësisht të ndara priftit varfër famullisë nga klerikët më të lartë. Gjatë revolucionit priftërinjtë famullisë ishin, në mbështetësit kryesorë të fshatarësisë sepse ishin shpesh të varfër se disa fshatarëve vetë dhe kishte një të fortë shokët e ndjenja për Termi shumicën e 60,000 Priftërinjtë famullitare në Francë ka marrë një Paga diku në mes të £ 30 dhe £ 70 në vit,ndërsa 134 Kryepeshkopi dhe peshkopët marrë një mesatare prej rreth £ 2,500(60,000 jobesimtarë) dhe shpesh kishte Përveç kësaj ardhurave nga abbeys dhe institucioneve të tjera kishtare në dioqezat e tyre. ka qenë, sigurisht disa prift të paguar mirë dhe disa klerikë të lartë të cilët kanë punuar me ndërgjegje, por fotografia e përgjithshme e kishës para Revolucionit është pa dyshim unflattering. Kleri larta shpesh mori paguar mirë mesazhet politike nën kurorë dhe shumë nga këto poste ishin sinecures. Në vende të jetës peshkopi u jetuar në luks shumë i ngjashëm me atë të oborrit mbretëror dhe fisnikërisë. Shumë nga peshkopi nuk jetojnë në dioqezat e tyre dhe kalonte shumë nga koha e tyre në kënaqësitë e gjuetisë.

You May Also Like

About the Author: mujeer

WikiWon.com is a blog which aims to provide quality guidance to Bloggers, Webmasters, and Web Developers. It covers Free Web Development Resources, WordPress Tutorials, WordPress Plugins, WordPress How-to Guides, WordPress Page Speed Optimization, WordPress SEO, Android Tutorials, Android Applications and Much More. Within 6 months is about to hit 8000+ subscribers and still counting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE