Historical

АНГЛИЈА романтизмот и викторијанската ера (Член) Wiki Won't tell you| Нова Англија романтизмот

Романтичната движење, which originated in Germany but quickly spread, достигна Америка во текот на годината 1820. Романтични идеи центриран околу духовен и естетски димензии на природата, and the importance […]

Топ најпопуларните американски старите најдобар писател | песни | најдобрите слушање

Томас Стернс Елиот, Ги прими најдобрите едукација на кој било голем американски писател од неговата генерација на Харвард, На Сорбона и Универзитетот во Оксфорд, He Studied Sanskrit and Oriental philosophy which […]