Фатална масна дегенерација | фатална на црниот дроб & Фатална повратни информации со вештачко хранење


органски киселини, кои содржат јаглерод, кислород, ветер водород, кои се составни делови на масти и масла. Постојат повеќе од 40 пронајдени масни киселини во природата, се разликува од се уште една од нивната доследна број на јаглеродни и водородни атоми, Одредени масни киселини не можат да се синтетизираат од страна на телото и каша од обезбедени од страна на исхрана, овие супстанции, понекогаш колективно претвори есенцијални масни киселини, се линолова, линоленска и арахидонската киселина, строго земено само линолова киселина е навистина од суштинско значење, затоа што телото може да направи другите две од линолова киселина добиени од храна…..

масна дегенерација

Општ термин опишувајќи акумулација на масти во клетките на ткива оштетени од болести,

фатална на црниот дроб

Состојба во која масти акумулирани во рамките на клетките на црниот дроб, Најчеста причина за фатална црниот дроб е прекумерно консумирање на алкохол кој, ако продолжи на крајот води до цироза на црниот дроб. Сепак, ако пиење на алкохол запира, на масти исчезне од црниот дроб, Фатална црниот дроб може да се појави и во соработка со дебелината, дијабетес мелитус, глад, а во некои случаи на хронични болести.

фебрилни

Треска или се поврзани со треска, фебрилни конвулзии, на пример, occur mainly in young children with high main temperatures.

Повратна информација

Механизмот на само-регулирање, кој ги контролира одредени процеси тело, како што хормон и ензим производство, Ако, на пример, нивоа на хормонот се премногу високи, производство на секоја супстанција која го стимулира ослободувањето на хормонот е инхибирана.

ТВОЕТО ТЕЛО: ПОВРАТНИ ИНФОРМАЦИИ МЕХАНИЗАМ

механизми за повратни информации регулира секрецијата на хормонот за да се задржи правилната нивоа на супстанции во крвта, на пример, капка во ниво на калциум во крвта стимулира зголемување на лачењето на паратироидниот хормон (паратхормон) кој делува на различни делови од телото да се подигне нивото на калциум. Кога калциум достигне нормалното ниво. ПТХ секреција се намалува.

продукција на хормони ( негативни повратни информации) Обратен процес враќа рамнотежата ако нивоа на хормонот премногу да се намали, (Види горното поле и, исто така, на ендокриниот систем,

хранење, вештачки

Администрацијата на хранливи материи, освен преку уста обично по пат на цевка која минува низ носот во стомакот или тенкото црево. Ако долгорочна вештачко хранење е предвидена цевка се вметнува директно во стомакот или горниот дел на тенкото црево за време на ендоскопска хирургија. Ова се нарекува ентерална исхрана. Ако гастроинтестиналниот тракт не функционира, хранливи материи мора да се воведе директно во крвотокот. Овој тип на исхрана познат како парентерална исхрана

цевка за хранење

Цевка за хранење може да биде потребно за луѓето кои имаат тешкотии при голтање, или гастроинтестинални нарушувања, на пример, услови што резултира со малапсорпција, или заболување кое влијае на нервниот систем или бубрезите. Предвремено родени бебиња често бараат цевка за хранење и ако нивните цицање рефлекси се неразвиени, како и критично болни пациенти поради зголемување на нивните потреби за исхрана. мешаници на храна, или препарати од хранливи материи, се дадени преку цевка која помина низ ноздрите на пациентот и до желудникот или дуоденумот, Постојат два начини на исхрана, континуирано хранење капка по капка, и хранење болус (во која се утврдени количини на хранливи материи се дадени во редовни интервали во текот на денот). Во двата методи, стапката на испораката на храна може да се контролира од страна на пумпата.

25 Responses

  1. Anmaria Djong I Onelazychic March 2, 2017 / 3:19 pm

    This is very informative post. I have been very concerned about fatty liver recently. Thanks for sharing this.

    • mujeer March 2, 2017 / 5:53 pm

      Добредојдовте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *