20 Tips kanggo Ngeculaké Body Lemak Kesehatan Good | lemak & Oils & jinis | lemak & Health

Carane Lemak Low ing awak Kita.

A zat sing dumadi saka siji utawa luwih lemak asam. Lemak wangun utama ing energi iki disimpen dening awak. A lapisan lemak, dikenal minangka jaringan adipose, dumunung langsung ngisor kulit jumlah Keluwihan lemak sing setor ing kulit ing kelemon.

fatal

Marakake, utawa pungkasan ing pati.

lemes

tiredness.

Pad lemak

A koleksi lokal lemak tissue. bantalan lemak sing biasane ana ing bagéan awak sing kudu cushioning lan pangayoman, kayata konco eyeballs, sak ginjel, konco dhengkul, bantalan lemak abnormal uga tumors noncancerous utawa bisa berkembang ing kelainan Tartamtu kayata lipodystrophy.

Lemak lan Oils

Gizi sing nyedhiyani awak karo wujud paling pekat sawijining energi. Lemak sing klompok paling gedhé saka lipid teken senyawa-senyawa sing ngandhut ranté saka atom karbon lan hidrogen karo banget sethitik oksigen. Kimia padha kalebu biasane saka asam lemak digabungake karo gliserol. Lemak biasané ngalangi ing suhu kamar, nalika lengo lan Cairan.

Olie Oil minangka sumber mina mono lemak ditambani kang saiki dikenal kanggo ngurangi risiko penyakit jantung nalika bagean diet sehat.

Jinis

Lemak lan lengo sing dipérang dadi rong klompok utama – lan kebak unsaturated gumantung ing babagan atom hidrogen padha ngemot. Yen asam lemak ngemot bisa jumlahe maksimum hidrogen, lemak sing kebak. Yen sawetara ing chain karbon sing unoccupied dening hidrogen, lagi lemak monounsaturated unsaturated sing lemak unsaturated karo mung siji situs sing bisa njupuk atom hidrogen ekstra, yen akeh sing kosong mlompong, lemak sing asam. lemak kéwan kaya sing ing meat lan biasa produk sing umumé kebak lemak sayur-sayuran kathah dadi unsaturated.

FAT lan HEALTH

Jumlah lan jinis lemak ing diet duwe masalah mbek penting kanggo kesehatan. A diet sing ngemot jumlah akeh lemak, lemak utamané kebak, wis disambung menyang kelemon lan resiko atherosclerosis lan penyakit arteri koroner sakteruse lan stroke. kelainan serius related kanggo konsumsi saka keluwihan lemak kalebu kanker susu, diabetes mellitus.

Migunakake IN BODY THE.

Sawetara lemak halal, utamané triglycerides sumber saka lemak foluble vitamins A,D,e

Lan K lan uga saka acids.Triglycerides lemak penting sing wangun utama lemak disimpen ing awak, toko tumindak minangka cadangan energi,, kebo uga jampel lan lapisan protèktif kanggo organ alus kayata jantung lan ginjel. Phospholipids sing lemak struktural ditemokaké ing membran sel. Sterols tuladhanipun kolesterol sing ditemokaké ing jaringan kéwan lan tetanduran, padha duwe macem-macem fungsi lan sing penting kanggo nggawe hormon utawa vitamins phospholipids lan sterols sing digawe ing awak saka gizi kasedhiya ing diet.

FAT METABOLISM

lemak halal sing pisanan emulsified dening garam empedu sadurunge kang bejat mudhun dening lipase, ensim pankreas, lagi digunakke liwat sistem limfa sadurunge ilen kanggo digawa ing getih, ing lipid dadi bound kanggo protein ing negara lagi dikenal minangka lipoproteins, ana papat kelas lipoprotein, (HDLs), lipoproteins Desity.

(LDLs), lan lipoproteins Kapadhetan banget (VLDLs) LDLDs lan VLDLs ngemot gedhe Jumlah saka kolesterol kang padha nindakake liwat getih lan simpenan ing jaringan, sing biyasa diarani lemak ala. HDLS Dikenal minangka lemak apik, Pick munggah kolesterol lan nindakake maneh kanggo pepati kanggo Processing lan ekskresi. tingkat dhuwur saka LDLs sing digandhengake karo atherosclerosis, ngendi minangka HDLs duwe efek protèktif.

 

 

You May Also Like

About the Author: mujeer

WikiWon.com is a blog which aims to provide quality guidance to Bloggers, Webmasters, and Web Developers. It covers Free Web Development Resources, WordPress Tutorials, WordPress Plugins, WordPress How-to Guides, WordPress Page Speed Optimization, WordPress SEO, Android Tutorials, Android Applications and Much More. Within 6 months is about to hit 8000+ subscribers and still counting.

6 Comments

Ninggalake a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Optimization WordPress Plugins & Solutions dening W3 EDGE
error: Content is protected !!